Följ min resa i simhallen och på vägarna!

Cykling, Mat, Simning, Tävling, Träning

Att göra sitt intresse till något mer än ”bara” ett intresse

De flesta av oss har åtminstone ett intresse som lämpar sig för tävling, arbete eller något annat. Jag har alltid älskat att vara i vattnet ända sedan jag var barn och det har fortsatt! Jag trivs faktiskt allra bäst när jag är just i vatten och när jag var liten lekte jag alltid att jag var en sjöjungfru. I ärlighetens namn önskar jag fortfarande att jag var en sjöjungfru, även om jag snart är 20!

Det magiska och vackra jag förknippar med att vara en sjöjungfru i kombination med att de får leva hela sitt liv i vatten gör att det är mitt absoluta drömliv, men jag förstår ju att det är omöjligt eftersom jag med det önskar ett liv som bara är en fantasi eftersom de ju (tyvärr) inte finns på riktigt. Eller? Vem vet? Jag såg en dokumentär häromdagen där jag fick reda på att det är typ 90 % av haven som inte ens är utforskade, så en och annan sjöjungfru kan nog gömma sig i djupen! Hoppas det!

Cykling

Men ett annat träningsintresse är cykling, både på landsväg och terräng. Har  varit fascinerad av Tour de France och min idol Roberto Vacchi sen jag var liten 🙂

en cykel

Matintresse är perfekt på 00-talet!

Jag tycker verkligen att jag har tur som blev född när jag blev född, för nu finns det så mycket grejer som gör att livet blir så mycket mer spännande än förr. Idag har vi både teknologin och det ständiga informationssamhället som ger oss vad vi vill ha och man kan alltid hitta det man söker!

Jag älskar inte bara att vara i vattnet, jag älskar också mat i alla former! Min pappa är kock och min mamma är dietist, så det är ju inte så konstigt att även jag fått ett glödande intresse för mat!

Numera kan man blogga om sina intressen (precis som jag gör nu) och nå ut till massor av läsare och det är ju superkul om man vill tipsa om några recept eller liknande! Jag läser alltid recept och min pappa har det som kvällslitteratur i sängen! Alltså innan han somnar! Som sagt, inte konstigt att intresset finns även hos mig!

Tävlingar – bra eller dåligt?

Jag funderar på att börja tävlingssimma, men jag är lite rädd för att det ska ta kål på mig. Man har ju hört om så många ungdomar som tränar och tävlar som blir pushade för hårt och börjar må dåligt och det vill man ju inte vara med om!

Jag tänkte kolla runt lite hur det funkar, så vi får se om jag börjar med det. Kanske ni får reda på mitt beslut i nästa inlägg?

Som sagt är simning mitt stora intresse, men kanske vill jag börja tävlingscykla i framtiden också. Jag har redan investerat i en spinningcykel för att kunna träna snabbt och enkelt här hemma. En spinningscykel är enligt mig det bästa träningsredskapet om man vill förbättra sin cykling.

Lämna ett svar