Följ min resa i simhallen och på vägarna!

Uncategorized

Att simma är lite som meditation

När man gillar att simma så är det lite som meditation, tycker jag. Man glider runt lite som insvept i en filt gjord av vatten. Jag känner mig alltid lugn och trygg i vattnet och trots att det blir mycket inomhussimning så är det såklart i kristallklara hav jag trivs allra bäst.

Vet inte om det är för att jag gillar att simma, eller om det är för att jag tycker så mycket om att vara vid havet, men jag åker så ofta som möjligt iväg till olika resmål där jag kan simma mycket. Jag är inget större fan av att sola, men att simma älskar jag! Det gör att det funkar att åka iväg med andra på semester till varmare breddgrader, för medan de solar så kan jag vara i vattnet med SPF50, eller ligga under ett parasoll i skuggan medan de andra i sällskapet steker.

Att veta vad man mår bra av

Det låter ju ganska konstigt egentligen, men i dagens stressade värld är det så att man ibland inte kommer ihåg vad man tycker om. Eller ens vet vad man tycker om. Man har så fullt upp med en massa saker att man glömmer bort att göra allt det där som är bra för en. Istället fokuserar man på allt det andra som ska funka. Vardagens pussel, alltså! Tråkigt, men i mångt och mycket sant.

Att lära sig på nytt vad man tycker om och att lära sig att ta sig tid att göra detta är viktigt för oss alla. Om vi har saker som vi tycker om att göra och gör det så blir vi mer harmoniska och det gör att vi blir bättre medmänniskor samtidigt som vi är snällare mot oss själva. En win-win år alla håll och kanter, med andra ord.

Lämna ett svar