Följ min resa i simhallen och på vägarna!

Uncategorized

Att laga mat som ett sätt att slappna av och njuta

Att laga mat är för vissa av oss en njutning, medan det för andra är något av det värsta som finns. Är det för att man gillar mat i allmänhet, eller är det för att man gillar själva matlagningen? Troligtvis är det en kombination av dessa två. I alla fall när det gäller mig, för jag gillar både att äta god mat och att laga mat.

Jag tycker om en massa olika mat, så det är sällan jag inte gillar nya grejer som jag testar. Visst finns det mat som jag ogillar skarpt, men det är faktiskt inte så mycket. Detta är en bra utgångspunkt när man gillar att laga mat, för det gör att det blir roligare för mig att testa ny mat!

Se mat som mer än bara ett ”måste”

Jag tror att hemligheten med att gilla att laga mat är att se det som någonting mer än bara ett ”måste” varje dag. Jag tror att det är på det viset att det är just för er som inte bryr er så mycket om smak med mera som det blir jobbigt.

Om man bara vill bli mätt utan att bry sig så mycket om smak så är det naturligtvis inte särskilt intressant att lägga vare sig tid eller pengar på just mat. För mig är det tvärtom så att jag gillar att lägga både tid och pengar på det, för jag älskar verkligen mat!

Att lära sig mer om mat

Matlagning är kul

När det kommer till att lära sig hur man lagar mat är det så att vissa har en bättre fallenhet för det än vad andra har. Om man tycker att det är besvärligt och om recepten känns som ogenomträngliga djungler av ord och ingredienser så är det såklart besvärligt, men man kan ju alltid gå en matlagningskurs! Vi som gillar mat har ofta en fallenhet för det och kan skippa recept och gå mer på känsla, men har man inte det så förstår jag att det är jobbigt med matlagning.

Det är dock på det viset att alla kan laga mat, men mer eller mindre bra. Som tur är så finns det idag möjligheter att köpa bra mat ute, både i affärer och på restauranger. Man behöver inte äta onyttig mat bara för att man äter ute istället för hemma i hemmets lugna vrår.

Lämna ett svar